Jobbet du söker finns


Det är inte alltid så lätt att söka jobb idag. De lediga jobben finns inom många olika kanaler och ibland sprids de enbart från mun till mun. Det krävs många jobbansökningar innan du får chansen att visa dig hos ett företag som du finner intressant.


Ett bra alternativ
Det finns en del bra alternativ när man söker jobb idag. Det är ganska vanligt att man får jobb hos en arbetsgivare under eller efter tiden man varit anställd via ett bemanningsföretag. Företagen kan ofta hjälpa lämpliga kandidater hitta vägen till ett jobb. Det finns till exempel ett bemanningsföretag i Stockholm som har specialiserat sig på att filma den arbetssökande som på så sätt får en chans att visa upp sig utan att besöka företaget.


Young woman in business wear sitting on the floor next to a laptop and coffee cup, writing in a notebook, with copy space.

Nätverka
Om du fortfarande håller på att studera kan det vara bra att nätverka redan innan du är klar med din utbildning. Du kanske har någon form av praktik som du måste göra innan din utbildning är klar. Då ska du ta chansen att visa framfötterna och nätverka både inom och utom företaget. Det kan öppna många portar.


Inte bara på högskolan
Är du intresserad av dataprogrammering så finns en enormt fin förutsättning för att du ska hitta jobb. Lägger du in din ansökan hos något bemanningsföretag kommer du få napp ganska snabbt. Är du självlärd så kan det vara svårt ibland att få visa vad man kan, men det finns även kurser via internet där du kan visa vad du kan och få ett intyg på dina kunskaper.


Förälder
Har du egna barn som är nyfikna av sig ska du absolut uppmuntra dem till att programmera. Det finns särskilda kursen för barn med nyfikenhet på datorer. Kurserna kan du hitta lite överallt om du söker på nätet. De brukar finnas för alla ålderskategorier. Det är ett bra initiativ då de ser att det kommer bli brist på programmerare framöver.


Drömjobbet
Har du ett drömjobb, men inte rätta utbildningen? Då bör du absolut lägga upp ditt CV hos något bemanningsföretag. De kan hjälpa dig på ett helt annat sätt att söka jobb då du får genomgå en massa olika tester som visar vad du kan. Du behöver inte alltid sitta med fina betyg för att få jobb. Ibland kan det räcka med livserfarenhet.

Kommentera