Datorer på flygplan

Ett flygplan

Idag blir det allt vanligare att man ombord på flygplan erbjuder wifi. Det gör att man också i luften kan surfa på sin mobil och dator. För den som flyger mycket i arbetet kan det vara väldigt skönt att använda tiden till lite arbete. Det som är viktigt att tänka på är att man måste ha elektroniken avstängd eller i flygplansläge vid start och landning. Detta är för att man inte ska riskera att tekniken stör ut något för flygplanet, och den korta stunden klarar sig nog alla utan att använda sin elektronik.

En person vid en dator

Den som flyger mycket inrikes vet nog att det går flera flyg östersund stockholm dagligen, det är enkelt att ta sig till en annan stad. Ibland kan det vara så att man arbetar på ett företag som har kontor utspritt över hela Sverige och man behöver då resa mycket. Denna restid blir snabbt till många timmar då man enkelt skulle kunnat göra klart en presentation till exempel. På de flesta flygplatser idag går det att hitta ett fungerande wifi och en strömkälla vilket gör resandet mer effektivt. När man väl kommer ombord på planet kan man helt enkelt fortsätta att jobba uppe i luften. Idag kan man verkligen arbeta överallt och nyttja sin restid på ett effektivt sätt.

Om man bestämmer sig för att ta med sig datorn på flyget så ska man ha den lätt tillgänglig i handbagaget. När man går igenom säkerhetskontrollen så kommer de att be dig ta fram datorn och köra den genom sin säkerhetskontroll. Detta är för allas säkerhet och i säkerhetskontrollen vill man att det ska rulla på snabbt. Reser man lätt och bara över dagen kanske man inte har så mycket mer än ett litet handbagage med sig och då går det snabbt och enkelt, men datorn får inte ligga kvar i en väska utan ska fram helt.

En bärbar dator

Det kan hända att bagageregler kan bli hårdare framöver, detta har helt och hållet med säkerheten att göra både för dig och besättningen. Om de skulle vilja granska din dator lite närmare så låt dem göra det, har man inget att dölja så är det bra att samarbeta. Datorn är ju ändå ett arbetsverktyg som är viktigt att få ha med sig vid arbetsresor och liknande.